Се одложува најавениот прекин за реемитување на домашни и странски ТВ канали

Oва доаѓа по состанокот на техничкиот премиер Оливер Спасовски и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски со претставници на Здружението на информатичко-комуникациски технологии кое ги обединува сите кабелски оператори

Кировски: 25 години кабелските операторите пиратираа, за нив закон не важеше

Некој очигледно пиратира и сака да продолжи да пиратира и притоа се заканува на јавноста дека ако не му биде дозволено да пиратира тогаш ќе затемни и ќе влеземе во информативен мрак. Ова е навистина крајно непринципиелно однесување, порача на денешната прес-конференција претседателот на ММА