Ѓорѓиевска: Никој од нас не смее да биде нем сведок на насилство

Во изминатите три децении, Северна Македонија постигна значителен напредок во борбата против родово базираното насилство. Направени се значителни промени во законските рамки, има значително инвестирано во...