Хелсиншки комитет: Здравствената криза не смее да се претвори во меѓуетничка

Хелсиншкиот комитет за човекови права денеска поднесе пријава против академик Катица Ќулавкова за нејзиниот твит „Цената на соживотот ја плаќаме со животот“ со која поттикнува нетрпеливост помеѓу етничките заедници