Градскиот совет изгласа основање јавна установа за урбанизам на Град Скопје именувана „Кензо Танге“

На предлог на градоначалничката Данела Арсовска, Советот на Град Скопје на денешната седница, врз основа на член 36 од Законот за локалната самоуправа, според Законот за...