Во хрватските училишта на систематски преглед ќе се проверува дали децата имаат висок холестерол

Наследниот висок холестерол кај училишните деца во иднина ќе се открива во склоп на систематскиот преглед за упис во основно училиште, најавено е на стручниот здравствен...