СЗО препорача коктели од антитела против Ковид-19 од компаниите „Регенерон“ и „Рош“ за пациенти со висок ризик од хоспитализација

Комисија на Светската здравствена организација (СЗО) денеска препорача употреба на коктели од антитела против Ковид-19 развиени од компаниите „Регенерон“ и „Рош“ за пациенти со висок ризик...