Димковски: Во понеделник одговор на косовската забрана за увоз на македонски компир и мед

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство најави средба со министерот за економија, Крешник Бектеши и директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Зоран Атанасов на која ќе бидат прецизирани наредните чекори. На косовските пазари годишно се извезуваат од 40 до 1.000 тони компири, а извозот на мед е во вредонст од околу 400.000 евра годишно