МПЦ-ОА: Литургискиот богослужбен живот да се прилагоди на вонредната ситуација

Светиот Архиерејски Синод (САС) на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија (МПЦ–ОА) во пресрет на најголемиот христијански празник Велигден, денеска упати нов повик до парохиското свештенство,...