(ВИДЕО) Според претседателот на МАНУ Коцарев, договорите со Бугарија и Грција се извор на нестабилност дома и во регионов

Претседателот на МАНУ, Љупчо Коцарев на годишното собрание на највисоката македонска научно уметничка институција, одржа говор со скандалозни тези за кои рече дека биле негови лични...

Почина адвокатот Саво Коцарев

Почина доајенот на македонската адвокатура, Саво Коцарев. Коцарев, активно, цели 55 години, до крајот на својот живот ја извршуваше адвокатската дејност што претставува една од најдолгите...

Претседателот на МАНУ, Коцарев одликуван со највисоко признание на Охрид наградата „Св. Климент Охридски – Патрон на Охрид“

Професорот Љупчо Коцарев, доктор на науки, академик и актуелен претседател на Македонската академија на науки и уметности е годинашниот добитник на највисокото општинско признание што го...