Иранскиот претседател го напушти интервјуто за Си-Ен-Ен, откако Аманпур одби да стави шамија на главата

Иранскиот претседател Ебрахим Раиси се повлече од долго планираното интервју со ѕвездата на Си-Ен-Ен Кристијан Аманпур на Генералното собрание на Обединетите нации во Њујорк во средата,...