Благодарение на „Соберана 02“ и на „Абдала“: Куба спроведе успешна имунизација со сопствени вакцини и се отвора за туристи

Куба повторно се отвора за туристи, откако со својата домашно развиена и произведена вакцина успеа да го запре ширењето на коронавирусот. По тешки 12 месеци и...

ФОТО: RTE

„Долу на диктатурата“ извикуваа Кубанците на првите масовни протести во државата

Илјадници граѓани протестираа на повеќе локации во Куба, нешто што ретко се забележува во комунистичката земја, пренесе Франс прес. „Слобода!“ и „Долу на диктатурата!“ скандираа демонстрантите,...

Резултати од тестови по три дози: Кубанската вакцина „Абдала“ со ефикасност од 92,28 отсто

Вакцината против коронавирус „Абдала“, една од неколкуте што ги развива Куба, покажа ефикасност од 92,28 проценти, соопшти лабораторијата што го тестираше производот. Центарот за генетско инженерство...