Украинското куче – херој „Патрон“, покрај медал за заслуги сега доби и анимирана серија

Неверојатниот украински борец во одбрана на Украина од руската инвазија на 24 февруари, кучето Патрон, душкач на мини и експлозиви, на кое му беше врачен медал...