Едвин Вагенсвелд

Холандски десничар го искина Куранот пред Парламентот во Хаг и ги запали страниците во тава

Едвин Вагенсвелд, водачот на холандското движење Патриотски Европејци против исламизацијата на Западот (ПЕГИДА), викендов во Хаг го искина Куранот. Вагенсвелд на својот Твитер-профил сподели видео на...