Тортура: На 28 февруари почнува судењето за апсењето на Љубе Бошкоски

Во оваа постапка првообвинет беше поранешниот прв човек на УБК, Сашо Мијалков. Но, судот делумно го прифати обвинението на СЈО и според донесената одлука, ќе им суди само на шетмината од единицата „Алфа", но не и на поранешниот прв човек на УБК