Телеком ја пушти првата комерцијална 5Г мрежа во земјава – 26 градови ќе бидат покриени до крајот на октомври

Македонски Телеком денeска ja пушти првата комерцијална 5Г мрежа во земјава овозможи користење на 5Г услуги паралелно и во комбинација со 4Г, со напредна технологија за...