Имунизација во Македонија: Вакцинирани се 803.408 лица, ревакцинирани – 773.537, со бустер доза – 24.021

Од почетокот на имунизацијата против ковид-19 во Македонија, досега се вакцинирани вкупно 803.408 граѓани, ревакцинирани се 773.537 лица, а трета доза примиле 24.021. Или во проценти,...