Албанскиот парламент даде зелено светло за Македонски културен центар во Тирана

Културно-информативни центри ќе ја шират и презентираат албанската култура во Македонија и македонската култура во Албанија преку организирање разни настани, изложби, литературни и научни предавања, филмски проекции...