Ставовите на Малески не кореспондираат со ставовите на претседателот Пендаровски

Ова се вели во реакцијата од претседателскиот Кабинет и се додава тоа не значи оти претседателот Пендаровски не треба да соработува со професорот Малески, бидејќи како што е наведено, „одамна е зад нас времето кога сите советници на претседателот и на премиерот, до последен, имаа задача само да ги повторуваат ставовите на своите претпоставени“