Украинскиот министер за одбрана вели дека Харков, Чернигов и Мариопол остануваат во украински раце

Украинските градови Харков, Чернигов и Мариопол „остануваат во украински раце“, и покрај силното гранатирање од руските сили, соопшти утринава Министерството за одбрана на Украина. „Некои руски...