Манастирот во Матка слави Успение на пресвета Богородица, и годинава со мерки за заштита од Ковид-19

Православните христијани денеска го одбележуваат празникот Успение на пресвета Богородица, еден од најголемите празници посветен на Мајката Божја. Скопјани традиционално на овој ден го посетуваат манастирот...