Заев-Мехај: С. Македонија и Косово покажаа политичка зрелост за солидарноста за настаните во Авганистан

Премиерот Зоран Заев, придружуван од министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, денеска се сретна со делегација од Република Косово предводена од министерот за одбрана, Арменд Мехај. На...

Шекеринска-Мехај: Безбедност и стабилност на целиот регион, цели кон заедничка европска и евроатлантска иднина

Северна Македонија кон крајот на минатата година како НАТО-членка започна и со свои сили да придонесува кон мисијата на Алијансата во Косово. Нашата заедничка мисија и...