Нуредини: Природата не познава политички граници, ни треба интегриран пристап во менаџирање со водните тела

На втората сесија од министерскиот состанок за животна средина на Централната Европска Иницијатива (ЦЕИ) во Трст, Италија, министерот Насер Нуредини се осврна на предизвиците во управување...

Бектеши на министерски состанок на Партнерството за трансатланска енергија и климатска промена во Варшава

Енергетскиот сектор во Република Северна Македонија е еден од најзначајните сектори за развој на економијата и е приоритет за Владата за обезбедување на сигурно снабдување со...

Шахпаска на Министерски состанок на ЕУ: Први во регионот ја развивме Младинската гаранција

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска учествуваше на Вториот министерски состанок за вработување и социјални прашања, на кој присуствуваа и министрите од земјите...

Во петок во Охрид, состанок САД – Јадранска повелба

На иницијатива на Република Македонија во рамките на Самитот на НАТО во Прага 2002 година претседателите и министрите за надворешни работи на Македонија, Албанија и Хрватска ја промовираа и прифатија иницијативата неформално наречена Охридско-јадранска