Бесими на средба со Џентилони: Владата проактивно одговора на енергетската криза

Поддршка од власта за да се обезбеди ликвидноста на енергетските компании.  Енергетската криза и инфлацијата, мерките што се преземаат од страна на Владата и постоењето можности...

Бектеши бара продолжување на одлуката за замрзнати цени на основните прехранбени производи

Бектеши бара цените на производите да останат замрзнати и во февруари.  Министерот за економија Крешник Бектеши побарал од Владата да ја продолжи мерката за замрзнување на...

Министерството за економија го објави огласот за финансиска помош за струја за ранливите категории на граѓани

Министерството за економија денеска го објави јавниот повик за финансиска поддршка за потрошена електрична енергија за лица со ниски примања за 2022 година, објави министерот за...

Бектеши ќе потпише Меморандум за соработка со Националната платформа на жени претприемачи

Министерот за економија, Крешник Бектеши денеска ќе потпише Меморандум за соработка со Националната мрежа на жени претприемачи. Целта на Меморандумот за соработка, како што информираат од...

Бектеши: Ќе се крати бројот на членови во управните и надзорните одбори во јавните претпријатија

На предлог на Министерството за економија Владата на денешната седница го усвои Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за јавни претпријатија со кој се намалува...

Пазарџиите ќе работат без лиценци до новото законско решение

Законот за трговија на зелените пазари што беше донесен по иницијатива на пратеници во јануари во 2018 година, се укинува со решение на денешната владина седница. Министерот Крешник Бектеши најави изготвување на ново законско решение што, според него, ќе биде „вин-вин“ ситуација за сите засегнати страни, посебно за продавачите на зелените пазари

Жителите на Богданци апелираат до Владата против работата на Казандол

Министерот за економија, Крешник Бекташи денеска на прес-конференција, одговарајќи на новинарско прашање рече дека ревизијата во ова министерство за концесијата е завршена и дека што се...

Договорот за рудникот Иловица и натаму под превезот на тајноста

Министерот за економија, Крешник Бектеши, вели дека нема ништо тајно во договорот за концесија и експлоатација на бакар и злато во рудникот во Иловица, но, сепак тој одбива да го стави на увид на јавноста