Институциите заштедиле 20 отсто струја но не сите, Министерството за локална самоуправа рекордер по потрошени 79 отсто повеќе

Државните институции заштедиле 20 отсто струја во септември годинава споредено со септември лани. Министерот за економија, Крешник Бектеши, денеска информираше колку се спроведуваат препораките на Владата...

Апел на Министерството за локална самоуправа: Уставот е над законите, советниците да го почитуваат Уставот

Министерството за локална самоуправа денеска преку соопштение побара од сите единици на локалната самоуправа да го почитуваат Уставот и законите на оваа држава и потенцираат дека...

Фазлиу: Обвинувањата за хонорарите не се однесуваат на мојот мандат

Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу денеска преку соопштение реагира на информацијата дека Управата за финансиска полиција поднела кривична пријава против него и против неговиот претходник Лирим Шабани,...