Министерство за земјоделство: Пари за чистење канали добиле и Заеви

Според Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски на денешната прес-конференција ги повторил клеветите, манипулациите и дезинформациите кога е во прашање (не)чистењето на каналите. –...

Николовски: Мора да има одговорност за скандалот со јапонската помош

Дополнителниот заменик-министер прашува како е можно од сметка на министерството што е наменета за прибирање на стрaнска помош за развој на земјоделството некој да си повлече стотици илјади евра без покритие, констатирано од страна на Комисијата на министерството?

Цветков го демантира Николовски: Нема злоупотреби со „ЗЕМСИЛ“

Во демантот на Министерството за земјоделство за информациите кои денеска ги објави дополнителиот-заменик во ова министерство, Љупчо Николовски се обвинува за недостаток на идеи за подобрување на...