Верификуван мандат: Даниела Николова е новата пратеничка во парламентот

Собранието попладнево го верификува мандатот на новата пратеничка Даниела Николова од Коалицијата „Можеме“, која во законодавниот дом доаѓа на местото на Мирослав Богдановски. Претходно, Собранието ја...

Потврда на Нова ТВ: Човечки органи и медицински отпад оделе како обичен на „Дрисла“

Пред 50-тина дена дојдовме до сериозен доказен материјал за злоупотреба во менаџирањето на отпадот на територија на градот, за што навремено беа известени надлежните институции, посочи скопскиот градоначалник, Петре Шилегов на денешната прес-конференција. Од приложениот материјал, додаде тој, се забележува дека наместо термичка обработка и стерилизација, се случувала несоодветна обработка на медицинскиот отпад што потоа завршувал на „Дрисла“ како обичен отпад