Владика Тимотеј: МПЦ ОА очекува до крајот на месецов СПЦ до Вселенскиот патријарх да предложи автокефален статус

Митрополитот на дебарско-кичевската епархија при МПЦ ОА и портпарол на Синодот, Владиката Тимотеј, по денешната седница изјави дека се надеваат и очекуваат до крајот на месецов...