Пендаровски го посети музејот на Дражен Петровиќ во Загреб

Претседателот Стево Пендаровски, во рамки на официјалната посета на Хрватска, денеска го посети Музејскиот меморијален центар Дражен Петровиќ, еден од најдобрите југословенски и хрватски кошаркари на...