МЗ со појаснување: Во бројот од вчера пријавените 41 починато лице, влегуваат 17 од последните недели пријавувани преку матичен лекар

Вчера ИЈЗ во дневната статистика објави 41 починато лице, од кои само 24 пациенти починале во изминатото деноноќие. Останатите 17 пациенти починале во изминатите неколку недели...