МЗШВ: Јавните повици за закуп на државно земјоделско земјиште се поништени поради неправилности во постапката

Јавните повици за доделување на државно земјоделско земјиште под закуп се поништени поради неправилности во постапката, реагира Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на обвинувањата од...

Николовски потпиша нови 900 договори за давање под закуп на државно земјоделско земјиште до три хектари

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска потпиша нови 900 договори за давање под закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини дo...

Рокот завршува утре: Досега за субвенции аплицирале 60.350 земјоделци

Вкупно 60.350 земјоделци досега поднеле барања за субвенции. Рокот за аплицирање истекува утре (31 јули). Од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) апелираат здо емјоделците...

Димковски: Увозот на земјоделски производи намален за 15 милиони евра, извозот за 16

Пандемијата направи пореметување на извозот и увозот на земјоделските производи. Последните податоци од крајот на април покажуваат дека во земјава има намален увоз на земјоделски производи...

Синдикат на УПОЗ: Јавната администрација да не се користи за партиски маркетинг

Претседателот на УПОЗ, Пеце Грујовски го оквалификува однесувањето на дополнителниот заменик-министер во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски, како непримерно, бидејќи, како што рече, тоа претставува нарушување на личниот интегритет на вработените и своевиден мобинг

По изборите: Нови огласи за доделување државно земјоделско земјиште под закуп

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) работи на подготовка на нови огласи за доделување државно земјоделско земјиште под закуп што ќе бидат објавени по завршувањето...