Поранешниот началник и чуварот на сплитскиот воен затвор „Лора“, Дуиќ и Бунгур, осудени за злосторства врз цивили

Поранешниот началник на воениот истражен затвор „Лора“ во Сплит, Томислав Дуиќ и чуварот Емилио Бунгур денеска во Сплит се осудени на повеќегодишна затворска казна за воени...

Началникот на ГШ на армијата, Ѓурчиновски денеска во Атина на состанок на воениот комитет на НАТО

Началникот на Генералштабот на Армијата генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски денеска во Атина учествува на редовното заседание на Воениот комитет (ВК) на НАТО, во формат на началници на...

Примислав Димовски е началник на новата Единица на интервентна полиција

Новата Единица што ќе работи во состав на Секторот за внатрешни работи и ќе делува на територијата на град Скопје е формирана со фузија од досегашната Единица за јавен ред и мир, Единицата за прв одговор и интервенција „Алфи“ и Единицата за асистенции, спровод и обезбедување на транспорт