Министерски оставки во Грција: Земале надомест, а имале милиони

Грчкиот министер за економија Димитрис Пападимитриу денеска поднесе оставка, откако неговата сопруга, заменичка министерка за труд синоќа поднесе оставка по скандал со примање надомест за изнајмување стан