Венко Андоновски

Награда „Стале Попов“ за романот „Папокот на светлината“ од Венко Андоновски

Романот „Папокот на светлината“ на Венко Андоновски е добитник на наградата „Стале Попов“ за најдобро прозно остварување за 2022 година. Признанието традиционално го доделува Друштвото на...