За прв пат објавени снимки од Вселената непосредно по големата експлозија

Американскиот претседател Џозеф Бајден ја објави првата фотографија во боја од длабоката вселена од вселенскиот телескоп Џејмс Веб. Првите фотографии во боја направени од најмоќниот телескоп...