Претседателот Макрон до Пендаровски: Ја имате мојата поддршка за европската перспектива на Северна Македонија, преговорите треба да почнат следните месеци

Франција ќе биде внимателна за да преговарачката рамка, која ќе биде усвоена, ја одразува новата методологија за процесот за членство, која јас ја посакував, и ќе...