ГАК не договори старт на преговорите со Северна Македонија и Албанија, Скопје и Софија подготвени да работат на прифатливо решение

Земјите-членки на ЕУ на вчерашното заседание на Советот за општи работи (ГАК) не постигнаа договор за одржување на првите меѓувладини конференции со Северна Македонија и Албанија...