Новото рангирање на „Репортери без граници“ ја позиционира нашата држава меѓу најдобро оценетите во регионот, вели Ковачевски

„Оваа година, светскиот ден на слободата на медиумите, го одбележуваме како земја која постигнала исклучителен напредок на листата на „Репортери без граници“, напиша на својот фејсбук...

Американската администрација им забрани пристап на новинарите до трупите на САД во Европа

Тие тврдат дека ваквите ограничувања се исклучително ретки во време на мир, а невообичаени дури и во активните воени зони, пренесуваат американските медиуми. Новинарите кои известуваат...

Во 2021 се убиени 45 новинари

Вкупно 45 новинари и медиумски работници се убиени во текот на својата работа оваа година, а повеќето од нив ги загубиле животите во Авганистан, соопшти денеска...