Урбанович: Да не се дозволи Русија и овој пат да ја убеди меѓународната заедница „да не ги гледа“ ѕверствата што Русите ги вршат секој ден

Во четвратата сабота на ноември секоја година традиционално се одржуваат настани за почитување на споменот на жртвите на Гладоморот-геноцидот од 1932-1933 година во Украина. Оваа година,...