Спасовски: Законот за укажувачи треба уште поблиску да се доближи до јавноста

Министерството за внатрешни работи ги направи сите неопходни обврски за реална операционализација на Законот за заштита на укажувачи, истакна денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски....

Спасовски: ЕУ треба да ги прифати Албанија и Северна Македонија како дел од нејзината стратегија, а не како одговор на никаква политика

Членството во ЕУ е важно не само за Северна Македонија, туку и за целиот регион, вели министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски за грчка ,,Та Неа”....

ВИДЕО Безбедноста во регионот во фокус на министерската конференција во Грција, Спасовски се обрати на македонски јазик 

Министерската конференција во рамки на претседавањето на Република Грција со Процесот за соработка на Југоисточна Европа, е можност за нови перспективи и форми на заедничка соработка...

Со помош од ЕУ вредна 22 милиони евра, во МВР е воспоставен напреден полициски комуникациски систем

Амбасадорот Дејвид Гир, шеф на Делегацијата на Европската Унија и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, денеска во Клубот на пратеници во Скопје го означија завршувањето...

Спасовски: Не можам да поддржам опција бизнис владеењето да го преклопи демократското владеење

Владата е со полн легитимитет и пред пратениците стојат сите деловнички можности. Нормално дека очекувам дебата и таквата дебата е добредојдена, вели министерот за внатрешни работи...