(ВИДЕО) Обединетата Македонска Дијаспора со седиште во Вашингтон бара Бугарија да го признае македонското малцинство

Обединетата Македонска Дијаспора (ОМД)  бара Бугарија да го признае македонското малцинство и да го воведе во бугарскиот Устав, заедно со другите малцинства во државата. Паралелно со...

Мичиген го прогласи септември за месец на македонското наследство во САД

Ова е првпат во историјата на САД државен законодавен дом да донесе резолуција со која се прогласува месец на македонско-американското наследство Обединетата македонска дијаспора (ОМД) е...

Форум за демократска Македонија: ОМД не е застапник на цела дијаспора

Форумот за Демократска Македонија, заедница на иселеници од Македонија, потсетува дека граѓаните по потекло од Македонија членуваат во повеќе организации во дијаспората. Секоја од овие организации...