Европската комисија покрена постапка против Унгарија поради користење средства од европскиот буџет

Европската комисија покрена постапка против Унгарија во рамки на новиот механизам според кој користењето средства од европските фондови е условено со почитување на владеењето на правото,...

Орбан најави референдум за темата хомосексуалност во учебниците

Откако минатата недела Европската Комисија објави правна  постапка против официјална Будимпешта поврзана со амандманите со кои се забранува училиштата да користат материјали кои промовираат хомосексуалност, унгарскиот...