Одбраната со завршни зборови: На 27 април имаше насилство, но не и загрозување на безбедноста

Судот го одби барањето на одбраната за враќање на судењето за организаторите на 27 април во главна расправа. Ваквото барање следува откако во завршните зборови на...

Вработен во МВР кој ги вадел податоците од телефоните, сведочеше за случајот „Организаторите за 27 април”

Вработен во Секторот за компјутерски криминал и дигитална форензика, Марјан Димовски, денеска сведочеше во случајот против „Организаторите за 27 април”, во врска со вештачењето на мобилните...