Ескобар ги повика С.Македонија, Србија и Албанија да разговараат со БиХ, Црна Гора и Косово да се приклучат на „ОPEN BALKAN“-Рама: Не треба да трошиме време на убедување на другите  

Во организација на републичкото собрание на Србија денеска се одржа конференција за „Отворен Балкан“ насловена како„Пат кон стабилизација, соработка и просперитет на регионот“. На неа партиципираа...