Солидарен фонд: Намалувањето на посмртнината е привремено, а е поради поголемиот број починати лица

До пандемијата умираа околу 1.200 корисници на пензија просечно месечно, а сега за време на пандемијата над 1.800 корисници на пензија, појаснуваат од Одборот и додаваат...

Пандемијата ги турна Индијците во огромни долгови за лекување

Во Индија, сериозно погодена од епидемијата на коронавирус, огромните сметки за здравствена заштита се ноќeн кошмар за милиони луѓе. Повеќето Индијци немаат здравствено осигурување, а трошоците...