Во одбраната и Армијата нема место за политика, сите сме застанати зад едно знаме, вели Петровска

„Во одбраната и Армијата нема место за политика, затоа што сите сме застанати зад едно знаме“, посочи министерката за одбрана Славјанка Петровска и побара поранешните и...

Петровска: Ја осудуваме воената агресија на Русија врз Украина и повикуваме на прекин на воените дејствија

Остро ја осудуваме воената агресија на Русија врз Украина и стоиме единствени со сојузниците во НАТО во повикот кон Русија да прекине со воените дејствија кои...

Владата разгледува опции за ангажман на Петровска во „зелените агенди“

Ана Петровска останува посветена на заштитата на животната средина, нејзиниот професионален ангажман продолжува во Министерството за животна средина, брифираат извори од кабинетот на претседателот на Владата,...