Пирин планина

Вториот починат турист пронајден на Пирин идентификуван како жител на Австрија по потекло од Северна Македонија

Бугарските надлежни служби соопштија дека е утврдено оти телото на вториот починат турист пронајден на една од падините под врвот Вихрен на планината Пирин му припаѓа...