И професорите на протест – доцент на скопскиот универзитет зема 30.590 денари плата, ќе пропадне ли јунската сесија?

Сојузот на синдикати на универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ (УКИМ) го повика наставниот и ненаставниот кадар, во четврток на 2 јуни во 10 часот пред платото...

Занаетчиска комора: Ниту бизниси ќе одржиме, ниту вработени ќе задржиме без поддршка за плата

Занаетчискиот сектор се соочува со многу предизвици во услови на криза поради пандемијата со ковид-19. Занаетчиите се соочуваат со намалена побарувачка на занаетчиските производи и услуги,...