Се отвора почесен Конзулат на Северна Македонија во Србија со седиште во Чајетина на Златибор

Српската Влада на последната седница донесе Одлука за давање согласност за отворање Конзулат на Република Северна Македонија во Република Србија. Одлуката е објавена во „Службен весник...