Почина јужноафриканскиот надбискуп Дезмонд Туту, борец против апартхејдот

Надбискупот Дезмонд Туту, добитник на Нобеловата награда за мир и истакнат ветеран во борбата против апартхејдот во Јужна Африка, почина на 90-годишна возраст, објави јужноафриканскиот претседател....