Што значи гасниот пловен терминал Александруполи за македонската и регионалната енергетска кондиција?

Почнува изградбата на новиот терминал за складирање и гасификација на течен природен гас во Александруполи, преку кој се очекува за помалку од 20 месеци да потечат...